Saltar al contenido
Portada » Catas y reseñas » 34 MUESTRA DE VINOS Y CAVAS DE CATALUÑA EN BARCELONA, 2014

34 MUESTRA DE VINOS Y CAVAS DE CATALUÑA EN BARCELONA, 2014

En el Pg. Lluis Companys de Barcelona tendrá lugar la 34 muestra de las DO’s de Cataluña, desde el 20 hasta el 24 de Septiembre.
Horario: 12 a 22h, excepto el viernes que empezaremos a las 16h

¿Nos vemos !

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya pretén ser un aparador dels nous productes de les Denominacions d’Origen catalanes i, alhora, una forma interessant d’introduir nous amants en la cultura del vi. És que el vi, a més de ser un producte històric de Catalunya, amaga móns plens de saviesa que a la Mostra es poden descobrir: des del món de la vinya, on l’agricultor cuida i mima els seus ceps, passant pel celler, on les bótes fermenten el most, els laboratoris, on els enòlegs investiguen les millors mescles, els elaboradors, que creen els millors productes i, finalment, els que dissenyen les ampolles i les etiquetes per crear una molt bona imatge del vi, corresponent a la seva història i a la seva qualitat. Totes aquestes mans i moltes més fan del vi un producte artístic, una real obra d’art que mereix ser coneguda per tots.

Si volguéssim trobar els orígens històrics de la relació entre la vinya, el vi i Catalunya, hauríem de remuntar-nos fins ben lluny en el passat. La varietat de paisatges de vinya i celler que descobrim són la petjada de les formes de vida econòmica i social que s’han viscut al nostre país al llarg de segles.

Aquesta Catalunya vitivinícola que hem heretat dels nostres avis és també una projecció de futur. Les inversions en la millora dels cellers, la compra de maquinària, l’aplicació de noves tècniques de conreu i d’elaboració, la selecció de material vegetal, han estat, i són, un constant en la vida d’una vinya i d’un celler. Avui, el panorama que se’ns ofereix és el d’un sector modern, dinàmic, preocupat per continuar oferint productes nous, interessat en la conservació del patrimoni vitivinícola autòcton. Un sector, en definitiva, competitiu, capaç d’afrontar els reptes de futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.